Tietoa, vinkkejä, ihmisiä ja osoitteita ekologisilta
toimijoilta Tampereella ja lähialueella.
Tutustu sivuihin. Hae hakusanoilla.
Tutustu sivuihin. Hae avainsanoilla. Englannin puolella on PALJON enemmän.
Livonsaaren leipomo
Livonsaaren leipomo on Turun saaristosta lähtöisin oleva vuonna 2008 perustettu luomuleipomo. Kaikki tuotteemme ovat käsintehtyjä ja luomua. Aloitamme nyt ensi kertaa Tampereen seudulle tuoreleipiemme toimitukset. Jälleenmyyjänä toimii kauppahallin vihannespuoti Vallius, josta voi jatkossa myös (…)
Vieraana Henri Murto, maanviljelijä ja yrittäjä
Podcastin aiheena on lähiympäristön ymmärtäminen - maaperän ja ruokajärjestelmän ongelmakohdat. Yksi Tampereen Yliopiston Y-kampuksen kestävyysosaamisen projekteista on kestävän kehityksen järjestö (Sustainability and Impact Club of Tampere Universities). Näissä tapahtumissa vastuulliset (…)
Pirkanmaan Ruokafoorumi
Ruokasektori on murroksessa ja Pirkanmaalle on perustettu maakunnallinen Ruokafoorumi. Tervetuloa vaikuttamaan, oppimaan ja verkostoitumaan perjantaina 11.6.2021 klo 8.30-12.00! Tilaisuudessa kootaan laajasti Pirkanmaan alueen ruoka-alan toimijoita yhteen kuulemaan ajankohtaisia alustuksia, (…)
Kaupunkiviljelyä ja hävikki-illallisia / Urban Dinner
Dodo järjestää hävikkiruokaan liittyvän tapahtumakiertueen syksyllä. Kaupunkiviljelyä ja hävikki-illallisia jo ennen sitä! Tule mukaan ideoimaan ja tekemään. Olemme suunnitelleet yhteistyötä mm. Nekalan, Kaukajärven ja Hiedanrannan suuntiin. Dodo voisi olla mukana tekemässä kaupunkiviljelystä (…)
Työkokeiluni hävikkiruokakeittiöllä
Vilhelmiina Piipponen, 29, suoritti KIERTO-hankkeen asiakkaana kolmen kuukauden työkokeilun Tampereen evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän hävikkiruokakeittiöllä Nekalassa. Hän havahtui siihen, kuinka paljon hävikkiruokaa syntyy ja oppi muokkaamaan ohjeita tarjolla olevien (…)