Tampereen ensimmäinen Urban Dinner järjestetään Nekalassa 9.6. - ilmoittaudu nyt!
Miten hävikkiraaka-aineista saa kokattua hyvää ruokaa? 😋
Meitä on opastamassa Olli Rinta-Mantila, joka on ollut keskeisesti luomassa syksyllä uutena alkavaa Hävikkiruoan valmistus ja tarjoilu -tutkinnonosaa. Oppilaitosyhteistyötä tämän valinnaisen paikallisen tutkinnon osan kanssa on tehty Tredun kanssa.
Nekalassa kanssamme tulee kokkaamaan myös pari työssäoppijaa. Paikka on Nekalan seurakuntakeskus ja (…)
Home > Articles / Events / Information EN
Articles / Events / Information EN
-
Urban Dinner: Kokataan hävikistä - Waste to taste
4 June 2021, by Eva Wissenz -
Kasvimaatyöpajat lapsille
2 June 2021, by Eva WissenzKurpitsatalon Lastenmaalla
ti 8.6. ja ke 9.6. klo 15-17
Laitamme siemenet ja kukkaset penkkeihin. Lapset saavat laittaa sormet multaan ja tutustua kasvien ja kukkien maailmaan. Sopii kaiken ikäisille.
Tervetuloa 🌱
Ohjaaja: Vera Aarteinen
Maksuton - Säävaraus
Kurpitsatalon kesakahvio FB sivu. ja website. -
Tutustu Tampereen yliopistojen ja korkeakoulujen
30 May 2021, by Eva WissenzTutustu Tampereen yliopistojen ja korkeakoulujen kestävän kehityksen hankkeisiin ja opiskelijoiden upeisiin tuotoksiin.
Yksi Tampereen Ammattikorkeakoulun Sustainability and Impact Clubin oppilasprojekteista on tullut päätökseen. Yhteistyö hankkeiden parissa on ollut todella mielenkiintoista, toivottavasti pidätte myös lukemastanne.
Tuotoksena on syntynyt esim. Ekotuni-käsikirja, joka auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita elämään kestävästi Tampereella. Diversity for future on (…) -
Eco Impact -ilta – Kestävä ruokakulttuuri nyky-yhteiskunnassa
29 May 2021, by Eva WissenzMitä kestävä ruokakulttuuri voisi olla tämän päivän yhteiskunnassa? Keskustelua alustaa kokki/puutarhuri ja projektiasiantuntija Oskari Pikkarainen Ahlmanilta, joka kertoo työstään ruoan ja sen tuotannon parissa sekä tuo näkökulmia maatalouden historiasta tähän päivään. Olemmeko oppineet läksymme?
Tervetuloa mukaan avoimeen keskusteluiltaan, jossa käsittelemme erityisesti ilmastonmuutokseen ja sen ratkaisuihin liittyviä näkökulmia.
Keskustelua fasilitoi Sanna Teinilä Ekokumppaneilta. (…) -
Eco-Impact Events: Local food. Good food.
26 May 2021, by Eva WissenzThe changes in the climate and the desire for a more sustainable lifestyle are raising so many questions about food!
Join us to share and (maybe) learn about local production, farmers, shared garden and also... supermarkets since this is where we all go.
Marko Simunaniemi from Kajo Ravintola will join us to share his passion about good local products.
This event is meant to build bridges, inform and engage in a fruitful dialogue that will go on during the next Eco-Impact Events planned (…) -
Wild Food Culinary Foraging Adventure
26 May 2021, by Eva WissenzWould you like to be able to recognise edible plants and wild vegetables in natural forest environment, reconnect to nature, follow a more ecological lifestyle, or learn how to use or prepare meals with wild plants? Then you are in the right place!
Fb page to follow their events in Tahmela and Kaukajarvi.
They events are announced in advance on their page or organized on demand. It’s usually 2h30 min. This Saturday June 5th it is a family event - 50€ includes 1-2 adults and 1-3 (…) -
Pormestaritentti Tampere
23 May 2021, by Eva WissenzTiistaina 25.5. on Tampereen pormestariehdokkaiden tentti ilmasto- ja monimuotoisuuskysymyksistä. Panelisteina Tampereen pormestariehdokkaat: Lauri Lyly (SDP), Kalervo Kummola (Kokoomus), Jaakko Stenhäll (Vihreät) ja Minna Minkkinen (Vasemmistoliitto).
Tapahtuman juontaa esseisti, opettaja ja kriitikko Silvia Hosseini.
Paneelin järjestävät Greenpeace, Luonto-Liitto ja Natur och Miljö.
Paneeli tullaan tulkkaamaan ruotsiksi ja englanniksi.
Linkki Tapahtumann. -
Wild&Cuisine - a Dodo (yummy) project
23 May 2021, by Eva WissenzThe aim of the Wild&Cuisine project is to revive the old Finnish and European cultural heritage and to make people love free edible wild plants in their vicinity. It teaches the use of these ubiquitous edible wild plants while increasing people’s well-being, survival skills and respect for their immediate nature.
All kinds of wild food-related events are planned, such as free lectures, food festivals, and a low-threshold Local Wild Food Challenge, which will be held in collaboration (…) -
Eco-Impact Events: All responsible? What we can do.
4 May 2021, by Eva WissenzCitizens, associations, institutions, we are all in the same boat, aren’t we? So let’s talk about it!
The ongoing climate change crisis takes multiple forms and challenges all of us differently. Many people in Tampere and the region are already taking action.
This event is meant to meet them, engage in a fruitful dialogue that will go on during the next Eco-Impact Events planned in English until the end of 2021.
Eco-Impact Events will also happen soon in Finnish :-)
The purpose of (…) -
Urban gardening at Hiedanranta Edible Park
1 May 2021, by Eva WissenzHiedanranta Edible Park hosts open and free garden events from May to October, where the park’s vegetable garden is cultivated. At the events, useful plants are sown and planted, vegetable land is managed and the crop is harvested in the autumn. In order for the crops to grow to harvest maturity, the crop is ONLY distributed at the harvest events, to those present at the time.
We start the growing season on Monday 3.5. at 5 p.m. We cultivate the arable lands and fertilize them according to (…)